وقتی با تبلیغکنندگانی صحبت میکنیم که در حال بحث در مورد جستجوی پولی یا paid search هستند، یکی از بزرگترین نگرانیهای آنها، کلاهبرداری کلیکی یا کلیک فراد (Click Fraud) است. ممکن است تفکری پارانویایی به نظر برسد، اما حقیقت دارد. کلیک تقلبی یک نگرانی واقعی برای بسیاری از طرفداران PPC است. به خاطر دارید معنای ppc چه بود؟ تبلیغات PPC یا مخفف Pay Per Click به معنای پرداخت هزینه به ازای هر کلیک است و اصطلاحاً به تبلیغات کلیکی مشهور است.
باید بدانید که ترس از کلیک تقلبی دلیلی برای اجتناب از PPC نیست. تا زمانی که از این پدیده آگاه باشید، متعهد شوید که همیشه حساب کاربریتان را زیر نظر بگیرید و از اقدامات پیشگیرانه برای محافظت از خود استفاده کنید، به این ترتیب در وضعیتی امن و امان خواهید بود! خیالتان راحت! در این مقاله از کلیک فند با هم بررسی میکنیم که چگونه از شر کلیک تقلبی راحت شوید. تا پایان همراه ما باشید.
کلاهبرداری کلیکی چیست؟

کلاهبرداری کلیکی
کلاهبرداری کلیک یک تکنیک بلک هت برای افزایش کاذب تعداد کلیک ها بر روی یک تبلیغ پرداخت به ازای کلیک است. کلاهبرداری کلیکی معمولاً با یکی از این انگیزهها انجام میشود:
- اول اینکه تبلیغکنندگان در تلاش هستند تا با افزایش هزینههای رقبا و شکستن سقف بودجهشان در همان اوایل روز، رقبایشان را تخریب کنند.
- دوم اینکه ناشران تبلیغات روی تبلیغات نمایش داده شده در سایتشان کلیک میکنند تا درآمد بیشتری برای خود ایجاد کنند.
موتورهای جستجو در برابر کلیک تقلبی چه میکنند؟
سالهاست که موتورهای جستجو برای شناسایی و رد کردن کلاهبرداریهای کلیکی، تلاش زیادی نمیکنند. این شبهه بیجا نیست. به یاد داشته باشید، صرف نظر از اینکه یک کلیک مخرب است یا خیر، برای موتور جستجویی که آن را نمایش می دهد پولساز است. بنابراین، برای حفظ شهرت خود (و آرام کردن اذهان خسته تبلیغکنندگان)، همه پلتفرمهای تبلیغاتی بزرگ، گروههای کاری خود را برای مقابله با تقلب کلیک تجهیز کردهاند.
گوگل تا کنون قویترین برنامه ضد کلاهبرداری کلیکی و ضد کلیک تقلبی را ایجاد کرده است. سیستم تشخیص موتورهای جستجو از یک رویکرد سه جانبه استفاده می کند که با فیلترهای خودکار فعالیت کلیکهای فیک را شروع به خنثی کردن میکند. الگوریتمهای پیشرفته، کلیکهای نامعتبر را در زمان واقعی شناسایی و فیلتر میکنند، حتی قبل از اینکه مبلغی از تبلیغکنندگان کسر شود.
از آنجایی که نمیتوان به این فیلترها برای دریافت همه کلیکهای تقلبی اعتماد کرد، کار را به تیم کلیک فند بسپارید. کلیک فند کلیکهای فاقد اعتبار را قبل از کسر هزینه از تبلیغکنندگان حذف میکند. جدای از این اقدامات پیشگیرانه، گوگل همچنین تحقیقاتی را بر اساس گزارش های تبلیغ کنندگان از فعالیت های مشکوک آغاز می کند. هر زمان که کلیک های مخرب شناسایی شوند، نامعتبر شناخته شده و اعتبار به حساب باز میگردد.
چگونه کلاهبرداری کلیکی را در حسابتان شناسایی کنید؟
تا این قسمت از مقاله اطلاعاتی در مورد کلاهبرداری کلیکی کسب کردید، اکنون احتمالاً از خود میپرسید که آیا کلیکهای مخرب در حساب شما نیز اتفاق افتاده است یا خیر. خوب، قبل از اینکه یک دیدگاه کاملا پارانویایی اتخاذ کنید، اجازه دهید به شما اطمینان دهم که هزاران راه و روش برای تشخیص اینکه آیا قربانی کلاهبرداری کلیک هستید یا خیر وجود دارد! فقط کافیست با ما در کلیک فند ارتباط برقرار کنید. به طور خلاصه، بسته به زمان و منابعی که میتوانید برای نظارت بر کلاهبرداری کلیکی صرف کنید، میتوانید با دو روش با این مشکل مواجه شوید: از طریق تجزیه و تحلیل دستی یا یک راهحل خودکار.
اگر تصمیم دارید خودتان برای تشخیص کلاهبرداری کلیکی تلاش کنید در ادامه با کلیک فند همراه باشید:
در مرحله اول، به گزارش داخلی نیاز دارید. به طور کلی، همیشه خوب است که گزارشهای داخلی حسابتان را بررسی کنید. صرف نظر از اینکه فکر میکنید تقلب در کلیک دارید، گوگل فقط میتواند به شما بگوید که یک کلیک به لید تبدیل شده است یا خیر، در حالی که گزارش داخلی به شما می گوید که آیا این سرنخ تبدیل به فروش می شود یا خیر. دانستن این اطلاعات می تواند به شما کمک کند قیمت پیشنهادیتان را به نفع شرایطی تنظیم کنید که به احتمال زیاد منجر به فروش می شود.
به منظور ردیابی تقلب کلیک با گزارش داخلی، اطلاعاتی وجود دارد که میخواهید از جمعآوری آن اطمینان حاصل کنید:
- آدرس آی پی (IP address)
- تایم استمپ کلیک (click timestamp)
- تایم استمپ اقدام (action timestamp)
- کاربر
ضرورت اطلاع از آدرس IP کاملاً واضح است، اما چرا به سه مورد دیگر نیاز داریم؟ تایم استمپ کلیک و تایم استمپ اقدام باید با هم استفاده شوند زیرا میخواهید آدرسهای IP را بررسی کنید و ببینید که با کلیک کردن روی یک تبلیغ به سایت شما میرسند، اما آیا کلا تبدیل نمیشوند؟ یا اینکه به ندرت تبدیل میشوند؟ تایم استمپ کلیک، زمانی است که یک شخص پس از کلیک کردن بر روی یک تبلیغ وارد سایت شما می شود.
تایم استمپ اقدام، زمانی است که آن شخص اقدامی را در سایت شما انجام داده است. اگر یک آدرس IP با تعداد زیادی تایم استمپ کلیک میبینید اما هیچ اقدامی ندارد، احتمالاً دچار کلاهبرداری کلیکی شدهاید.
در نهایت، تشخیص کاربر برای تشخیص اینکه آیا شخص در یک IP خاص همان شخصی است که کلیک کرده مفید است. این مورد، تمام ویژگیهای دستگاهی که برای دسترسی به سایت شما استفاده میشود، مانند نوع رایانه یا دستگاه، مرورگر اینترنت، نرمافزار و موارد دیگر را ثبت میکند.
هنگامی که یک آدرس IP بالقوه جعلی را کشف کردید، باید IP را در یک سایت بررسی کنید تا ببینید متعلق به چه کسی است. سایت هایی مانند www.whatismyip.com و www.ip2location.com منابع خوبی برای این کار هستند.
یکی از مواردی که باید به آن توجه داشت سرورهای پروکسی است. وحشت یک کلاینت غیرعادی نیست، زیرا بخش قابل توجهی از ترافیک او از همان مکان می آید، اما در نهایت متوجه می شود که آدرس IP مشکوک متعلق به سرور پروکسی در یک مکان عمومی مانند کافی شاپ، فرودگاه یا دانشگاه است.
انجام برخی تحقیقات در مورد IP به تنهایی می تواند به شما کمک کند تشخیص دهید که آیا این مورد درست است یا خیر. اگر هنوز مطمئن نیستید، به تمام جستجوهای انجام شده از IP مورد نظر نگاه کنید. اگر جستجوها بسیار متفاوت هستند، احتمالاً یک سرور پروکسی است. اگر عبارتهای جستجو مشابه هستند و در مدت زمان بسیار کوتاهی رخ میدهند، کلیکها احتمالاً تقلبی هستند و شما با یک کلاهبرداری کلیکی مواجه شدهاید.
اگر وجود کلاهبرداری کلیکی را در حساب خود شناسایی کردید، در گزارش آن از طریق پشتیبانی Google Ads تردید نکنید.
چگونه کلاهبرداری کلیکی را از حسابتان حذف کنید

مقابله با تقلب کلیکی
علیرغم ادعاهای گوگل مبنی بر اینکه برای ریشه کن کردن کلیک های تقلبی تلاش بیشتری می کند، بسیاری از تبلیغ کنندگان هنوز آن را یک مشکل بزرگ می دانند. اگر احساس میکنید که نمیتوانید برای حذف کلیکهای نامعتبر تنها به گوگل تکیه کنید، خودتان دست به کار شوید!
در اینجا 4 نکته برتر من برای محافظت از خود در برابر مجرمان کلیک فیک را با هم بررسی میکنیم:
به تبلیغات فیس بوک و توئیتر روی آورید:
نکته مهم در مورد استفاده از این پلتفرم ها این است که تبلیغات شما فقط در این پلتفرم ها نمایش داده می شود؛ به این معنی که هیچ ناشر شخص ثالثی در این فرآیند دخیل نیست. این کار یک منبع قابل توجه کلیک فیک را از بین میبرد.
خوب، اما در مورد کلیک های رقبای مخرب چطور؟ در واقع، این نسخه از کلاهبرداری کلیکی در شبکههای اجتماعی پولی نیز کمتر رایج است زیرا گزینههای هدف گیری پیشرفته آنها بسیار خاص است. از آنجایی که قرار دادن تبلیغات بر اساس جستجوی کلمه کلیدی است، پیدا کردن تبلیغات شما برای رقبا بسیار دشوارتر است.
راهاندازی محدودیتهای IP در Google Ads (که قبلاً به عنوان AdWords شناخته میشد):
اگر بررسیهای لازم را انجام داده باشید و آدرس IP مرتبط با کلیکهای جعلی را شناسایی کرده باشید، میتوانید تبلیغ خود را از ارائه به آن IP در آینده مسدود کنید. برای تنظیم یک استثنا، تنها کاری که باید انجام دهید این است که به برگه تنظیمات بروید و به تنظیمات IP Exclusions بروید. از آنجا، شما فقط باید آدرس های مد نظرتان را در لیست محدودیتها وارد کنید، حالا با خیال راحت ادامه دهید.
کمپینهای بازاریابی مجدد GDN را اجرا کنید:
اگر نگران تقلب کلیک مبتنی بر ناشر هستید، این راهی است که باید انجام دهید. با بازاریابی مجدد به راحتی از آن جلوگیری می شود زیرا تبلیغات فقط برای کسانی نمایش داده می شود که از وب سایت تبلیغ کننده بازدید کرده و علاقه نشان داده اند. هیچ خطری وجود ندارد که ناشران روی تبلیغات کلیک کنند، زیرا نمی توانند آنها را ببینند!
هدف گذاری تبلیغاتتان را تنظیم کنید:
گاهی اوقات تنها چیزی که نیاز است، یک تغییر کوچک در هدف گذاری برای حذف کلیک های نامعتبر است. اگر مشکوک هستید که کلاهبرداری کلیکی از یک منطقه جغرافیایی خاص میآید (اغلب «مزرعههای کلیک» در کشورهای فقیرتر با نرخ نیروی کار پایین قرار دارند)، ممکن است ارزش آن را داشته باشد که این مکانها و زبانهای مربوطه را حذف کنید.
یا اگر مشکوک هستید که یک رقیب مرتکب تقلب کلیک میشود، میتوانید آدرس آی پی، شهر و دیگر دسترسیهای او را حذف کنید. یکی از نکاتی که در اینجا باید به آن توجه داشت این است که در حین انجام این کار، ترافیک خوب را حذف نکنید. فقط در صورتی این استثناها را تنظیم کنید که واقعاً معتقدید که اکثر کلیکهای ایجاد شده در این مناطق تقلبی هستند.
اکنون نوبت شماست، شما تا به حال قربانی کلاهبرداری کلیکی شدهاید؟ چه تاکتیکهای هوشمندانهای را برای از بین بردن کلیکهای مخرب در حسابهای خود به کار گرفتهاید؟